dilluns, 15 d’octubre del 2012

COMEPTÈNCIA DIGITAL DELS PROFESSORS

Aquesta setmana ha estat plena de nous descobriments. Pel que fa al que creia que sabia i pel que creia que no sabia i he anat aprenent.
El que creia que sabia, va quedar ben “esclafat” quan vaig veure el vídeo d'en Jordi Adell sobre la COMPETÈNCIA DIGITAL DELS PROFESSORS, ja que quan ho vaig sentir a classe, sense entrar en detall, creia que jo estava a la fase 4 ... il·lusa de mi!
Després quan vaig veure el vídeo a on n'Adell, clarificava el què significava cada fase, me'n vaig adonar que dec estar entre la fase 2 i la 3.
Això no fa més que donar-me força per seguir aprenent.
Jutgeu vosaltres mateixos a quin nivell esteu (resum de l'explicació d'en Jordi Adell):

1º FASE D'ACCÉS: aprendre us bàsic de la TIC, això porta un any com a mínim.

2º FASE D'ADOPCIÓ: emprem la tecnologia com a suport del que fèiem abans de forma tradicional, ex: canó i power point com una espècia de pissarra electrònica. És ús però no innovació.

3º FASE D'ADAPTACIÓ: integrem tecnologies a les pràctiques tradicionals, però augmentant la productivitat, el ritme i la quantitat de treball. Els alumnes comencen a utilitzar aplicacions per fer el que feien abans.

4º FASE D'APROPIACIÓ: li donem un valor a la tecnologia, l'emprem quan és necessària, com a una eina més. Quant comencen a experimentar noves maneres de treballar didàcticament utilitzant la tecnologia obrint-se a possibilitats que sense la tecnologia no serien possibles.

5º FASE D'INNOVACIÓ: descobrim noves formes d'emprar la tecnologia i ja innovam. Utilitzem tecnologia de manera com ningú ho ha fet abans, innovem, creem coses noves. Descobreim nous usos per a la tecnologia o les combinem de forma innovadora. Ex: google earth


EDICIÓ DE IMATGE: GIMP

La segona part de la setmana, el que he posat que creia que no sabia i he anat aprenent, ha sigut fantàstic. Encara no sóc cap experta, però augur poder fer coses molt creatives i a més poder-les compartir amb els altres, ja siguin infants o adults.
L'edició d'imatge va traient el seu fruit. Mireu el que he fet al taller: 




Ja sé que no és res excepcional, però per a mi és una gran conquesta, que prometo anar millorant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada